Wie zijn we?

 • ANKE

  “Vertrouwen is goed, controle is beter”. Zo wordt het elk beginnend auditor ingeprent en dat was ook bij mijn professionele start niet anders. In het tweede deel van mijn carrière ging ik aan de slag als Finance executive bij DPG Media en kwam mijn liefde voor sterke merken samen met mijn passie voor media. Het was pas toen, na mijn eedaflegging als bedrijfsrevisor, dat bleek dat de woorden in die slogan omgekeerd hoorden te staan: “Controle is goed, vertrouwen is beter”.

  Als ‘empathisch mentor’ wil ik er in de eerste plaats zijn voor mijn team: een luisterend oor, een vangnet, een steun in de rug. Ik geef leiding door in de loopgraven naast mijn troepen mee te vechten. Ik voeg gedrevenheid en focus toe, en geef richting en realiteitszin aan elk project.

  De juiste mensen op de juiste plaats zetten, zowel qua technische bagage als qua cultuurfit: doe het correct en je haalt het allerbeste uit je mensen naar boven. Dat geloof ik écht.

  Verder hou ik ervan om in administratieve processen structuur en systematiek te brengen, om zo de productiviteit te verbeteren en tijdverspilling terug te dringen.

  2 van die passies – mensen en administratie – kwamen eerder al samen bij de lancering van De Supporters. Mijn natuurlijke reflex om voortdurend op zoek te gaan naar verbetering, net zoals mijn financiële bagage en analysevermogen, stel ik dan weer via RentMyBrain ten dienste van anderen.

  Ik ben een geboren realist. Ik hou ervan om snel te schakelen en kansen te benutten. Ik los problemen op de meest pragmatische manier op en haal er voldoening uit wanneer dat de verwachtingen van anderen overtreft.

  Ik ben gelukkig getrouwd met mijn beste vriend Michael, met wie ik 2 jonge kindjes, Aline en
  Louis, heb.

 • BEN

  Als executive bij DPG Media, vele jaren als CFO, kreeg ik een passie voor merken, voor processen, voor continue verbetering en, als gevolg, voor een stevig rendement. Als business coach evolueerde ik naar coachend leiderschap. Met veel aandacht, voluit aanwezig zijn en als ‘question thinker’ haal ik het beste in de medewerkers naar boven.

  Rendement en engagement komen samen in ‘Op weg naar een leancultuur’, het managementboek dat in 2020 bij Pelckmans verscheen.

  Alle puzzelstukjes komen nu samen als ondernemer. Zo zijn er De Supporters, waar administratieve ondersteuning wordt geboden vanop afstand, via een abonnement. En RentMyBrain waar financiële consulting centraal staat. Daarnaast bouwde ik ook nog Coachwijzer: een digitaal platform waar mensen die op zoek zijn naar loopbaanbegeleiding de ideale coach kunnen vinden. Van nature uit ben ik nieuwsgierig, met een neus voor talent en voor opportuniteiten. Ik kijk strategisch vooruit en holistisch breed en kan net zo goed pragmatisch met beide voeten in de modder staan.

  In m’n projecten ben ik altijd zeer betrokken en verantwoordelijk. Ik ga er voluit voor en als ik ergens in geloof, ben ik zéér overtuigend.

  Ik neem graag en veel initiatief en, hoe kan het ook anders, werk heel graag samen in een team.

  Fietsen doe ik zo hard ik kan en dat geeft me rust.

  Lucie is m’n partner, klankbord en zoveel meer. En ik ben fiere papa van Matthias en Thomas.

Quote klant

“Als nieuw aangestelde CEO van een kmo was het mijn eerste opdracht om het vertrouwen van de aandeelhouders te herstellen. De wijze waarop onze administratie werd gevoerd bleek nog te dateren van de vorige eeuw. Zelf had ik noch de tijd, noch de kennis om dat aan te pakken, maar Anke was in geen tijd ingewerkt.

 

Op basis van onze rapporteringsbehoefte identificeerde ze het optimale boekhoudpakket, ze moderniseerde onze processen – facturen en betalingen lopen nu eindelijk digitaal – en ze nam onze administratieve medewerker mee in het verhaal. Zo werd hij van in het begin betrokken bij de nieuwe werkwijzen. Haar achtergrond als finance manager en auditor was exact de combinatie die we nodig hadden. Vandaag komt ze nog 1 dag per maand en 1 week in maart, wanneer onze auditor langskomt. Dat laatste laat ik met veel plezier aan haar over. “

Privacy - Administratieve ondersteuning vanop afstand - Loopbaanbegeleiding in Mechelen - Executive coaching - Vind een loopbaancoach