Efficiënter werken met AI en Rent My Brain

Volgens een studie van ING (HLN, 27 april 2024) zal artificiële intelligentie het werk van niet minder dan 1,7 miljoen Belgische werknemers grondig impacteren of zelfs jobs doen sneuvelen. Maar wat is de impact hiervan specifiek op administratie en finance? Bij Rent My Brain helpen we dagelijks tientallen bedrijven efficiënter en met hoger rendement werken. En ja dat gebeurt nu al, deels, met AI…

AI waar het kan, mensen waar het moet
Laten we er geen doekjes om winden: de AI-evolutie gaat zo snel dat heel wat repetitieve taken binnen afzienbare tijd door een applicatie kunnen vervangen worden. Maar wellicht komt er eerst nog een lange periode waar de mens slim gebruik gaat maken van AI-tools om diezelfde repetitieve taken efficiënter te maken.

Op dat vlak zitten we met RentMyBrain en onze collega’s van De Supporters in “pole-position”. Onze Supporters kennen als geen ander hoe administratie best kan uitgevoerd worden door administratieve mensen. En met de consultants van RentMyBrain zijn we best geplaatst om die taken te gaan optimaliseren. We doen dat met gebruik van de nieuwste AI-tools en ook zonder, wanneer die tools nog niet voldoende op punt staan of wanneer het nog niet kosten-efficiënt is.

Doel: meer effficiëntie én rendement
De inzet van Supporters maakt trouwens ook dat de betreffende dienst of afdeling een stuk flexibeler is wanneer AI efficiëntie genereert. We zien nu al dat bedrijven daar proactief op inspelen en een deel van hun administratie aan De Supporters toevertrouwen. Dat levert snel rendement op omdat op die manier AI wordt ingezet en de administratie wordt afgebouwd.

De inzet van AI maakt ook voor alle administratieve krachten dat hun jobinhoud enkel maar rijker en gevarieerder zal worden. Met specifieke opleidingen, bijvoorbeeld in AI-tools, worden De Supporters op die manier nog polyvalenter.

Ook voor jouw bedrijf?
In welke mate en hoe snel de bewering van ING zal kloppen, weten we niet. Het is met nieuwe ontwikkelingen vaak zo dat de snelheid van verandering wordt overschat. Nog geen 10 jaar geleden verklaarde men, met de komst van Netflix, de lineaire TV dood. VRT en vtm zijn klaarblijkelijk nog springlevend. Al hebben ze hun business model wel wat aangepast. En zo zal dat ook met AI en administratie gaan.

En laat dat nu net de specialiteit van Rent My Brain zijn. Wil je bekijken hoe AI ook in jouw bedrijf tot efficïenter werken en hoger rendement kan leiden? Contacteer ons vandaag nog en we lichten jou met plezier toe hoe we kunnen helpen…