Klare kijk op finance

STARTER VAN DE WEEK: HERSENEN TE HUUR

Foto (Willem De leeuw): Ben Leo en Anke Vandenhouwe
Made In Mechelen – Ward Bosmans – 15 november 2020

MECHELEN – ZEMST –  Ben Leo en Anke Vandenhouwe, hebben beiden tonnen ervaring in de financiële wereld. Ze lanceren nu samen RentMyBrain. Met dit bedrijf willen ze kmo’s en bedrijfsleiders orde en structuur, analyse en inzicht, een klankbord en advies aanbieden.

Professioneel klankbord bij financiële beslissingen

De twee zaakvoerders merkten in hun gesprekken met bedrijfsmanagers dat zij vaak structuur, inzicht en een klankbord bij hun financiële beslissingen missen. “Ze hebben wel boekhoudkundige rapporten, maar ze zien niet waar ze winst maken of waar cash wegstroomt. Financiële projecten worden niet afgewerkt, of zelfs niet opgestart, omdat ze de nodige expertise of focus missen. Een andere vaak gehoorde vaststelling is dat ze wel weten dat bepaalde processen vragen om automatisatie en digitalisatie, maar dat ze niet meteen weten hoe daaraan te beginnen. Dat is jammer want dat geeft enerzijds stress en anderzijds beperkt het de groei van een bedrijf. Een expert die je financiële rapporten analyseert en er de juiste actiepunten aan koppelt, betekent voor hen een grote meerwaarde en gemoedsrust”, vertelt Ben Leo.

Experten in finance en administratie

Ben en Anke zijn gepassioneerd door procesoptimalisatie, administratie, financiële consulting en de juiste mensen op de juiste plaats zetten. Die combinatie maakt RentMyBrain uniek. “Dankzij een uitgekiend rekruteringsproces hebben we enkel gedreven topexperten in ons team. Op basis van een gesprek en analyse van de situatie van de klant, bepalen we wie het best bij de klant in kwestie past. Dat kan Ben of ikzelf zijn, maar evengoed iemand van het team. We kijken daarbij niet louter naar technische vaardigheden, maar ook naar persoonlijkheid. Zo garanderen we kwaliteit en optimale betrokkenheid”, licht Anke Vandenhouwe toe.

Betaalbaar

Extern advies inwinnen heeft vaak de connotatie van duur te zijn. Dat dat niet zo hoeft te zijn, bewijst RentMyBrain. Dankzij een klein kernteam en een ‘lean organisatie’ blijft alles erg betaalbaar en persoonlijk. En dat resulteert in maximale value for money.

Uitgebreide services

Naast RentMyBrain lanceerden Leo en Vandenhouwe onlangs ook De Supporters . Daar bieden ze administratieve ondersteuning vanop afstand  in een flexibele abonnementsformule, voor iedereen die administratieve hulp kan gebruiken, maar geen nood heeft aan een vaste voltijdse aanwerving.