Workshop ‘On the road to lean’

Ben Leo is een lean expert. En daar mag hij best trots op zijn. Zo schreef hij niet alleen het boek “Op weg naar een Lean Cultuur” maar geeft hij ook regelmatig workshops over het onderwerp. Zo ook vorige week in Valencia aan een groep Nederlandse en internationale ondernemers.

Verandering is de nieuwe constante in de strategie van bedrijven en organisaties. Externe factoren, zoals de opkomst van het interactieve internet en sociale media, hebben gezorgd voor disruptie en transformaties. Vandaag kampen bedrijven met een veranderende context, die van binnenuit komt. Hoe zorg je voor betrokken medewerkers? Hoe trek je talent aan en hoe bied je hen ‘purpose’? En vooral: hoe doe je dat alles wanneer de druk op meer efficiëntie en betere rendementen enkel toeneemt? 

Als partner van Olive Operations en RentMyBrain, als executive coach en als CFO van Medialaan en De Persgroep kon Ben Leo dergelijke zoektochten vanop de eerste rij mee beleven. Als projectsponsor en als consultant werd hij gevraagd om via lean management te zorgen voor een betere performance en meer connectie bij medewerkers. De specifieke methodologie en de doordachte implementatie effenden uiteindelijk het pad naar een leancultuur. Het resultaat uit zich in meer rendement, meer betrokkenheid en zingeving bij de medewerkers en meer waarde voor de klant. 

Deze ervaringen, zowel in grotere bedrijven als in KMO’s, uit diverse sectoren, zijn beschreven in zijn boek “op weg naar een leancultuur”. Doorspekt met sprekende voorbeelden, business cases en op basis van eigen ervaring lichtte Ben de voordelen van procesoptimalisatie, van “operational excellence” en van lean management toe.

Vele aanwezige ondernemers zagen meteen mogelijke domeinen waar de techniek zijn nut zou kunnen bewijzen, in de overheid, bij hun klanten of in hun eigen onderneming. We kregen dan ook vele positieve reacties na de workshop.

Bedankt Ben voor de inspirerende sessies!

Binnenkort geeft Ben ook in België een aantal workshops i.s.m. Wolters Kluwer. Inschrijven kan via deze link